“NVC can be effectively applied at all levels of communication and in diverse situations:
intimate relationships, families,
schools, organizations and institutions, therapy and counseling,
diplomatic and business negotiations, disputes and conflicts of any nature.”

– Marshall Rosenberg

 

“Umetnost Avtentične komunikacije, kot jo je na podlagi dolgoletnih izkušenj formiral Dr Rosenberg, temelji na treh stebrih:
– Samo-empatija,
– Empatično poslušanje oz vživljanje ter
– Avtentično samo-izražanje.

Sistem Avtentične komunikacije (AK v nadaljevanju; uradno pa sliši na ime NVC – nonviolent communication) ima seveda mnogo razlag, pogledov nanj in aplikacij. Lahko ga dojemam recimo tudi kot izjemno metodo oz sistem za preseganje socialno-politično-religiozno-intelektualno-mentalno privzgojenih pogojenosti, ki lahko oklestijo in prekrijejo življenje, živost in moč individualnosti ter lepote avtentičnosti v srcu. Sistem lahko dojemam tudi kot umetnost življenja v skladu s svojo naravo in naravo drugih – kot lepi ples različnosti in barvitosti Življenja, torej.

Avtentičnost, individualizacija ter samo-aktualizacija – pomembne vrednote tudi zame. Iskreno povedano, ravno umetnost AK je tisto, kar mi je resnično doprineslo k revitalizaciji ključnih odnosov v mojem osebnem življenju (kljub vrsti globokih transpersonalnih izkušenj stanja Enosti). Vsekakor se pa kar močno zavedam, da se lahko še ogromno naučim.

Moč in prodornost povsem osnovnih tehnik sistema AK je zame res presenetljiva. Prav zato z veseljem delim svoje uvide in izkušnje glede stanja zavesti avtentičnosti in AK z drugimi, tudi v šest mesečnem Programu izobraževanja, Integral AK. Več o Programu tukaj >>

“…NVC vsebuje, iz mojega vidika, še mnogo mnogo mnogo mnogo večji potencial. Potencial za osebni razvoj, za preseganje omejitev v osebnem in celo intimnem življenju. Nudi informacije in predvsem tehnike, ki omogočajo poglabljanje zavedanja, preseganje lastnih samo-ustvarjenih omejitev in predvsem načine, kako varno in v lastnem ritmu napredovati v smeri večje izpolnjenosti in zadovoljstva ter jasnosti in miru v osebnem življenju, tukaj in sedaj, ne glede na razmere v socialni klimi.”
– del članka “Potencial sistema AK” (celoten članek tukaj >>)

Vabim vas, da si vzamete čas in pregledate vsebino te spletne strani in morda obiščete tudi katerega od seminarjev AK in odkrijete moč avtentičnosti ter nenasilne komunikacije tudi sami.”

– Edmond C.

 

Dodatne informacije:

– Uradna razlaga NVC-ja na spletni strani CNVC (Center for Nonviolent Communication) >>

Citati Dr Rosenberga >>

– članki v angleškem jeziku >>

– knjige >>

– audio zapisi >>

– DVD >>

– video posnetek osnovnega seminarja NVC pod vodstvom Marshall Rosenberga >>

 

Imate vprašanje?

Pišete nam lahko tukaj >>