Individualne konzultacije so namenjene vsem vam, ki potrebujete pogovor o težavah v osebnem, intimnem, poslovnem ali duhovnem življenju z izkušenim terapevtom.

Kdaj se odločiti za konzultacije?

Ljudje včasih ne vemo, kako naprej v življenju, kaj točno nas trenutno teži, kaj storiti in kam usmeriti svojo energijo in čas. Če ste se v taki situaciji znašli sami in ne veste kako naprej, potem je individualna konzultacija morda prava rešitev za vas.

V individualnih konzultacijah se ne izvaja psihoterapija. O vašem trenutnem stanju se bomo pogovorili na realen in prijazen način in skupaj poiskali možnosti za rešitev trenutne zagate in tudi primerno metodo za vašo pomoč.

Individualne konzultacije niso namenjene podajanju dokončnih rešitev za vaše trenutne težave. V pogovoru vam bomo na empatičen in nevsiljiv način pomagali, da sami najdete pot naprej.

Srečanja oz. konzultacije se vršijo v živo in med drugim zajemajo:
– empatično poslušanje in reflektiranje,
– pomoč pri vzpostavitvi globlje realnosti v vašem življenju,
– nevsiljivo podporo v smislu skupnega iskanja rešitve za vaše trenutne težave,
– razlago o pomembnosti pristnega izražanja ter soočanja s kompromisi (po potrebi),
– pogovor o delovanju čustvene energije in o zdravem čustvenem življenju (po potrebi),
– druge teme, ki so pomembne v vaši trenutni situaciji.

Na konzultacijah se uporabljajo različni humanistični in transpersonalni pristopi, tudi iz sistema NVC-ja (kinestatično poglabljanje realnosti oz t.i. Dance floor, razmejevanje potreb od strategij, transformacija doživljanja (jeze, depresivnih občutkov, občutkov krivde, žalovanja, ljubosumja, zavisti, samo-destruktivnosti itd…).

Pri konzultacijah in svetovanju v živo se terapevt opira na več kot petnajst letne psihoterapevtske izkušnje in tudi na izkušnje iz študija (transpersonalne, kognitivne in humanistične) psihologije. Glavni elementi konzultacij so empatično poslušanje, razumevanje in stik.

Za obisk konzultacij ne potrebujete nikakršnega predznanja. Srečanja v živo so izvedena lahkotno, povsem v skladu z vašo svobodno voljo in vašim načinom razmišljanja.

Ta srečanja so namenjena vsem vam, ki imate občutek, da potrebujete nekoga, ki vas bo razumel in vam v sodelovanju z vami znal doprinesti k vašemu napredku, svobodi, življenju.

Konzultacije opravlja dolgoletni  (psiho)terapevt, neodvisni NVC svetovalec in terapevt Edmond C.