Larika“Edmond je moje ime in sistem Avtentične komunikacije mi je zelo pomemben. Spletna stran, na kateri ste sedaj, je tako posvečena širjenju sistemu AK (avtentične komunikacije – uradno sistem sliši na ime NVC, nenasilna komunikacija, po Marshall Rosenbergu, PhD)

AK je zame zelo učinkovita umetnost življenja in izražanja notranjih potencialov v vsakdanjem življenju. Sam sistem AK mi veliko pomeni; nudi mi oporo, strukturo ter tehnike s katerimi lahko jasno in natančno artikuliram svoja hrepenenja in občutke; naučil sem se z jasnostjo in sočutjem vživljati v trenutno doživljanje drugih, kar mi res doprinese k sproščenosti ter jasnosti v odnosih. Zame je sidro in varen pristan v včasih razburkanem morju vsakdanjega življenja.

AK mi tudi ogromno doprinese pri spoštljivi in nenasilni vzgoji moje zlate deklice Larike (na fotki desno). 🙂

Vse to pa seveda ne pomeni, da res do potankosti obvladam nenasilno komunikacijo. Zavedam se, da je pri mojemu načinu izražanja res še ogroooooomnoooooo prostora za napredek.

Drugače pa je moja strast transpersonalna psihologija oz nadosebna stanja zavesti. S transpersonalnim (duhovnim) razvojem se aktivno ukvarjam tam od devetdesetih let prejšnjega stoletja (več o transpersonalnih izkušnjah in refleksijah na to temo lahko preberete na mojem osebnem Integral Life Blogu, tukaj >>). (odpre se nova stran)

S sistemom AK sem se srečal mislim, da leta 2008, aktivno pa se posvečam študiju in širjenju tega sistema od l. 2011 dalje.

Živost AK v teoriji in praksi sem do sedaj v živo absorbiral od preko dvajset različnih licenčnih trenerjev na 50+ dnevih usposabljanja.
Na moje dojemanje AK so imeli daleč najgloblji vpliv NVC trenerji:
– Godfrey Spencer,
– Kirsten Kristensen,
– Shantigarbha,
– Bob Wentworth ter
– Robert Gonzales.

I love you guys & gal. 🙂

Ob njih sem v Franciji, Angliji in na Poljskem res močno poglobil svoje dojemanje principov AK, poglobil svojo realnost in stik z lastnimi avtentičnimi občutji in globokimi hrepenenji in vsem se iskreno iz srca zahvaljujem za predanost, srčnost in preprostost. Morda bom nekoč, v daljni prihodnosti, prav s tako velikim srcem širil Luč Nenasilne komunikacije skozi lastne misli, besede in dejanja.

Drugače imam za seboj tudi na tisoče in tisoče ur dela z ljudmi pri vodenju raznih delavnic, tečajev, poučevanja, andragogike, predavanj, humanistične in transpersonalne (psiho)terapije ter individualnega dela na področju osebnega napredka ter reševanja problemov v vsakdanjem življenju, intimi in poslovni sferi. V okviru seans nudim pomoč tudi mladostnikom, otrokom (v spremstvu staršev) ter parom.

V okviru ameriške organizacije CNVC imam trenutno status NVC certification candidate. Ogled profila pri CNVC >> (odpre se nova stran). Maja naslednje leto imam izpit in če ga bom opravil uspešno, se bo moje ime poslej kitilo še z enim nazivom, “Trener NVC-ja”. Waw. To pa bo povsem spremenilo moje življenje LOL 🙂

Trenutno vodim Akademijo TCT®, tri letno zasebno šolo za transpersonalne svetovalce, Intenzive razsvetljenja, seminarje Integral PSY, brezplačne seminarje Kriya Yoge, nudim pa tudi individualne konzultacije, transpersonalni coaching, psihoterapijo TCT® in hipnoterapijo ter seveda šolo Avtentične komunikacije oz Integral AK. Slednji je tudi posvečena ta spletna stran. 🙂

Moj vodilni namen v temu kontekstu je nudenje podpore vsem, ki jih zanima aktualizacija lastnih notranjih potencialov, na naraven in spoštljiv način. Sem zagovornik empiričnega humanističnega pristopa k pomoči ljudem, ki upošteva celovitost človekove eksistence s poudarkom na osvobajanju notranjih potencialov ter prevzemanju odgovornosti za lastno kakovost bivanja.

Kakor koli že, res imam rad iskrenost, direktnost, odprtost, barvitost ter učinkovitost in v življenju mi je najpomembnejša duhovnost (transpersonalnost, nadosebna stanja zavesti). Zelo rad sem sam, obožujem pa tudi družbo oseb, s katerimi si res delimo skupno realnost.

Upam, da se nekje ob poti odkrivanja in aktualizacije teh notranjih potencialov srečamo in vzajemno oplemenitimo.
Hvala vam za vaš čas.”

– Edmond C.

 

Imate vprašanje?

Pišete mi lahko tukaj >>