Šola Integralne Avtentične KomunikacijeNovi Program izkustvenega in pragmatično orientiranega izobraževanja Avtentične oz nenasilne komunikacije je sestavil Edmond Cigale na podlagi aktivnega dela na sebi (osebnostnega in transpersonalnega razvoja s pomočjo yoge, raznih meditacij, humanistične psihoterapije, dela na čustvih in mentalnih prepričanjih, izobraževanja itd…) od pribl. 1990 dalje in pribl. štiriindvajset letnih izkušenj pri vodenju seans humanistične ter transpersonalne (psiho)terapije ter deset letnega vodenja zasebne šole za transpersonalne terapevte.

Rdeča nit Program Integral AK (Integralna Avtentična komunikacija) je seveda umetnost življenja NVC-ja (nonviolent communication), kot jo je sestavil in utemeljil Marshall Rosemberg, PhD. Program tako nudi informacije, tehnike in veščine povsem po črkah in pikicah sistema NVC-ja Dr. Rosenberga.

Edmond  ima za seboj 70+ dni izobraževanja pri licenčnih trenerjih nenasilne komunikacije predvsem v tujini. Od leta 2014 tudi poučuje avtentično komunikacijo v Programu Akademije TCT®, zasebni šoli za transpersonalne terapevte.

Več o našem pristopu k izobraževanju >>

Avtentična oz nenasilna komunikacija je umetnost življenja, sočutnega dojemanja sebe in drugih, v skladu z avtentičnostjo. Nudi informacije, tehnike ter veščine poglabljanja zavedanja, povezovalnega načina izražanja ter doseganja in vzdrževanja res spoštljive in sočutne komunikacije v vsakdanjem življenju.
Po svetu je v nekaterih državah integrirana tudi v šolske programe, njene principe pa se lahko uporablja tudi pri vzgoji, reševanju konfliktov, poglabljanju odnosov, izobraževanju, vodenju skupin, pri mediaciji, v (psiho)terapiji itd…

Namen

Namera, ki napaja naš novi Programu je v prvi vrsti doprinesti k trajnemu napredku udeležencev/k v vsakdanjem življenju, ne zgolj informiranje ali nudenje empatičnega in toplega okolja za krajše vikend seminarje, kar je bila naša dosedanja praksa.

Vsekakor ne gre posploševati, vendar morda pa občasno obiskovanje še tako dodelanih vikend seminarjev morda vendarle ni dovolj. Za temeljit napredek v vsakdanjem življenju morda dva vikend seminarja (recimo AK) na leto, po naših opažanjih, izkušnjah in pogovorih z mnogimi udeleženci naših seminarjev, morda vendarle ne zaleže tako, kot si morda nekateri udeleženci/ke želijo v svojem srcu.

Namen našega novega Programa je torej nudenje posvečene in osebne, konsistentne ter časovno daljše podpore pri osvajanju osnovnih principov AK oz nenasilne komunikacije in integracije le-teh v realne situacije vsakdanjega življenja. S podporo pristopa, ki nudi veliko časa (vsaj pol leta) in prostora za postopen in trajen napredek.

Opažamo, da obstaja res velik razkorak med klimo na seminarjih in realnimi situacijami vsakdanjega življenja. Po lastnih izkušnjah in tudi po pogovorih z udeleženci naših seminarjev AK lahko rečemo, da je Program izobraževanja, katerega namen je postopoma in nežno preseči omenjeni razkorak, lahko res prava osvežitev.

Kaj Program zajema

Šest mesečna šola Avtentične komunikacije zajema:

 • Šest mesečnih vikend seminarjev
  Na teh srečanjih bo rdeča nit ne zgolj osvajanje temeljnih principov AK, temveč predvsem integracija pridobljenega znanja in veščin v vsakdanje življenje: družino, odnose do staršev, partnerjev, otrok, avtoritet, v intimo, v poslovne aspekte življenja itd…
 • Možnost osebnega stika
  Program nudi tudi možnost mesečnih brezplačnih (torej, brez doplačila k šolnini) eno urnih osebnih konzultacij in seans AK coachinga z vodjo Programa, Edmondom C. v živo, po izbiri udeležencev/k.
 • Podporo online.
  Vse priročnike, praktične naloge za doma, audio posnetki predavanj in vse ostalo bo na voljo tudi online v zaprti FB skupini ter tudi na Dropboxu Inštituta.
 • Podpora na daljavo
  Program nudi brezplačno (že všteto v ceno šole) podporo glede integracije pridobljenega znanja v vsakdanje življenje, prek interneta s pomočjo aplikacije skype. Tako se lahko udeleženci/ke mirno zanesejo na strokovno in empatično podporo ko in če jo bodo potrebovali.
 • Dodana vrednost znanj in veščin
  V Program so integrirana znanja in veščine Dialoškega dela oz dela z I-pozicijami, vzpostavljanje in vzdrževanje stika na nivoju Zavesti, Wilberjeva preglednica stanj zavesti, znanstvena dejstva iz nevrobiologije, kognitivne psihologije itd…
 • Elementi coachinga.
  V našem novem Programu so na voljo tudi specifični elementi coachinga, ki so dodana vrednost klasičnemu podajanju AK snovi. Krajši coachingi bodo na voljo tudi med samimi predavanji vsakomur, ki bo to želel. Coaching v živo pa je seveda na voljo v enournih individualnih srečanjih v živo vsak mesec.
 • Seanse psihoterapije
  Kot dodana vrednost so udeležencev/k na voljo tudi seanse humanistične in transpersonalne psihoterapije TCT®, po ugodni, 30% znižani ceni. Če udelčeženci/ke tako izberejo, seveda. Te seanse so torej fakultativnega značaja.

Komu je Program namenjen

Program je namenjen v prvi vrsti vsem vam, ki želite v svojih življenjih izvesti spremembe, na podlagi svoje notranje transformacije, seveda. Program je sestavljen tako, da bo na voljo oboje, obilo informacij in praktičnih vaj na seminarjih in predvsem natančno podporo ter praktične naloge za delo doma. Za vse to pa je seveda na voljo veliko časa (najmanj 180 dni, vsekakor pa lahko tudi eno leto ali več) in prostora za aktualizacijo notranjih sprememb v življenje, ob strokovni podpori v živo ali na daljavo, brez dodatnih izdatkov.

Šola Integralne Avtentične komunikacije je torej namenjen vsem vam, ki vas morda vleče v globine in morda hrepenite po sodelovanju v pragmatično orientiranemu Programu, katerega namen je doprinesti k postopni notranji transformaciji udeležencev/k in napredku v realnih situacijah vsakdanjega življenja.

Ali je naš novi Program primeren za vas?

V pomoč so vam lahko naslednja vprašanja:

 • Želite morda postopno poglobiti zavedanje sebe?
 • Ste morda odprti na to, da postopoma začutite svoje občutke in potrebe  tudi doma in v realnih situacijah?
 • Želite morda v svojem ritmu ozavestiti in postopoma še bolj zaživeti v skladu z vašimi potenciali (t.i. potrebami, po NVC-ju) v srcu?
 • Vam je dovolj morebitnih prepirov in konfliktov v družini in službi?
 • Bi morda želeli izražati se bolj nenasilno oz. povezovalno?
 • Ste morda odprti na morebitne spremembe delovanja, poleg razmišljanja?
 • Vas privlači praktično usmerjen Program izobraževanja?

Če je temu tako, potem je naš novi Program kot nalašč za vas! 🙂

Program nudi orodja, informacije, veščine in tudi empatično okolje – s pomočjo vsega tega se napredek lahko manifestira seveda ob vašem angažiranemu sodelovanju v Programu.

Če z napredkom na koncu šolanja, torej po šestih mesecih in ob aktivnem sodelovanju v Programu niste zadovoljni, vam povrnemo šolnino v celoti in vam podarimo še veliko pico po vaši izbiri. 🙂

Vsebina Programa

V Programu je šest dvodnevnih seminarjev, ki se bodo vrstili šest zaporednih mesecev v Ljubljani, v našem Lila centru na Kogovškovi 12.

Iz vsebine:

 1. Osnovni seminar (I.del).
 2. Osnovni seminar (II. del) in uvod v samo-empatijo.
 3. Samo-empatija ter avtentično izražanje.
 4. Transformacija negativnih čustev (jeze, žalosti, sramu itd…) in reševanje konfliktov.
 5. Avtentičnost v partnerstvu (in intimi) in starševstvu.
 6. Izražanje avtentičnosti ter transpersonalni aspekti NVC-ja.

Vsebino lahko seveda prilagodimo glede na dinamiko in potrebe skupine.

Po vsakem seminarju bomo podali fakultativne praktične naloge, ob izvajanju katerih boste lahko doma morda lažje integrirali pridobljeno znanje in veščine.

Dodana vrednost

Program je obogaten s temami in praktičnimi vajami, ki lahko res oplemenitijo in olajšajo učenje Avtentične komunikacije, transformacijo in napredek udeležencev/k:
– obvladovanje razumevanja skrivnosti aktivne percepcije,
– poznavanje Wilberjeve mape stanj zavesti,
– transpersonalni vidiki dojemanja sebe in drugih ter sveta,
– Dialoško delo z t.i. Jaz-pozicijami,
– obvladovanje in vzdrževanje stika s seboj in drugimi na nivoju Zavesti,
– osnove neverbalne in telesne komunikacije,
– delo z mentalnimi vzorci in preseganje le-teh,
–  itd…itd…

Cilji Programa

Zavedamo se, da lahko kakovostni Program izvedemo le v sodelovanju z udeleženci/kami. In prav zato vidimo cilje naše Šole v smeri nečesa lepega in pristnega ter ozaveščanja vaše/naše unikatne notranjosti in izražanja te individualnosti na seminarjih in v vašem/našem vsakdanjem življenju.

Naš novi Program vidimo kot ples denimo desetih, morda največ dvanajstih udeležencev/k in odkrivanje zakladov individualnosti in navdihov avtentičnosti vseh nas.
🙂

Pogoji za udeležbo v Programu

Dokončnih pogojev za sodelovanje v naši šoli ni. Šola je odprtega tipa in udeleži se jo lahko vsakdo. Udeležite se lahko tudi samo posameznih seminarjev.

Vsekakor pa je naša iskrena želja, da se na naši šoli srečamo z vsemi, ki ste ob branju besedila na tej strani morda začutili sorodno oz skupno realnost in vas pojmi kot so notranja transformacija, poglabljanje zavedanja, soočanje z občutki in potrebami itd… vsaj malce nagovorijo.

Program Integral AK se izvaja samo v okviru Akademije TCT®.